top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuzanne Willemsen

Het verschil tussen de moderne en online werkplek

De digitale werkplekken die Resolvit aanbiedt zijn verschillend van elkaar. Welke past het beste bij jouw bedrijf? In dit blog worden de verschillende werkplekken die Resolvit aanbiedt met elkaar vergeleken.

De moderne werkplek Bij de Resolvit Moderne werkplek werken jij en je collega’s direct vanaf je laptop, pc, tablet of mobiele telefoon. Er hoeft niet in ingelogd te loggen op een "serveromgeving" en er wordt dus direct op het apparaat gewerkt.

De online werkplek

Jouw vertrouwde en complete Online Werkplek gebaseerd op de laatste Windows 10 versie, centraal beheerd en beveiligd, dat is de Online Werkplek van Resolvit. Wij hosten en beheren jouw werkplekken vanuit de streng beveiligde datacenters van Microsoft, zodat je altijd en overal bij jouw bestanden en programma’s kunt, op verschillende apparaten. Omdat wij de techniek Windows Virtual Desktop gebruiken, kan je in onze Online Werkplek feilloos gebruik maken van Microsoft Teams bellen en vergaderen. Beveiliging Veilig werken met de digitale werkplekken van Resolvit? Dat kan! Met onze werkplekken zorgen wij ervoor dat jouw gegevens en bestanden goed beveiligd zijn. Dit doen wij op verschillende manieren. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat wanneer het apparaat gestolen wordt, het bedrijf zeker kan zijn en aantoonbaar is dat de data beveiligd is en niet kan uitlekken. Daarnaast worden bedrijfsgegevens door ons beschermd door middel van two-factor authenticatie, ook wel 2FA. Dit is bedoeld om bedrijfsdata te beschermen voor gevaren van buitenaf. Ook worden de apparaten door ons beveiligd door middel van een antivirusprogramma. Wat is het verschil tussen de moderne en online werkplek? Bij een Moderne Werkplek wordt er direct op de laptop of PC gewerkt. Bij een Online Werkplek kan vanaf iedere apparaat ingelogd worden op een Online Bureaublad.


Voordelen van de moderne werkplek zijn het direct werken op de eigen laptop/pc. Dit betekent dat je als gebruiker minder afhankelijk bent van IT. Indien de organisatie het toestaat, kan je ook zelf applicaties zoals bijvoorbeeld Spotify installeren. Grafische applicaties werken vaak ook beter op een lokale PC/laptop. Daarnaast zijn de kosten lager dan bij het gebruik van een Online Werkplek.


Voordelen van een Online Werkplek zijn juist weer dat er geen afhankelijkheid bestaat van één apparaat, omdat er immers direct vanaf ieder apparaat kan worden ingelogd op de Online Werkomgeving. Op elk apparaat is immers exact dezelfde omgeving beschikbaar. Meer informatie Wil je meer informatie ontvangen over de moderne of online werkplek? Of heeft u nog vragen over welke werkplek het beste bij jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page