top of page

De Microsoft Secure Score en onze 70%+ garantie

Terwijl de digitale transformatie een nieuw tijdperk van efficiëntie en connectiviteit heeft ingeluid, heeft het ook een complex landschap van beveiligingsrisico’s met zich meegebracht. In deze tijd waarin cyberaanvallen en datalekken steeds vaker voorkomen, is het cruciaal om robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren. Hoewel wij geloven dat cybersecurity altijd hand in hand moet gaan met gebruiksgemak, vinden we dat er altijd een minimale basis moet om de integriteit van jouw gegevens, de operationele systemen en de vertrouwelijkheid van klantinformatie te waarborgen. Een mooie indicator die we daarvoor inzetten is de Microsoft Secure Score.Wat is de Microsoft Secure Score? 

De Microsoft Secure Score is een belangrijke indicator van hoe veilig je IT-omgeving is. Het is een cijfer dat laat zien hoe goed je beschermd bent tegen cyberdreigingen, gebaseerd op je configuraties en gebruikersgedrag. Een hoge score betekent dat je veel van de aanbevolen beveiligingsmaatregelen hebt toegepast. Het is cruciaal omdat het je een duidelijk beeld geeft van waar je staat en wat je kunt verbeteren om je verdediging tegen cyberaanvallen te versterken. Het helpt je niet alleen veilig te blijven, maar ook te voldoen aan compliance-eisen en mogelijk zelfs te besparen op cyberverzekeringen.  


De Microsoft Secure Score is een krachtige indicator van je cybersecurity-positie. Bij Resolvit zetten we ons in om voor al onze klanten een score van meer dan 70% te waarborgen, met het streven naar een nog indrukwekkendere score van meer dan 90%. Een perfecte score van 100% klinkt ideaal, maar in de praktijk is dit vaak niet realistisch of zelfs noodzakelijk. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen een sterke beveiliging en de investering die dit vergt, zowel financieel als operationeel. Zo zorgen we voor een solide beveiliging zonder de efficiëntie van je organisatie uit het oog te verliezen. 


Hoe we dit doen? 

We hanteren altijd een aantal basisprincipes, namelijk: 


Gedetailleerde beveiligingsconfiguraties 

  • Identiteitsbeveiliging: We zorgen voor sterke authenticatieprotocollen door Microsoft Entra ID (voorheen Azure Directory) te gebruiken, inclusief Conditional Access en Multi-Factor Authenticatie (MFA). 

  • Gegevensbescherming: We implementeren Data Loss Prevention (DLP) beleid en Azure Information Protection om gevoelige informatie te classificeren en te beschermen. 


Geavanceerde bedreigingsbescherming 

  • Microsoft Defender voor Office 365: We activeren anti-phishing en anti-malware beleid, en gebruiken Safe Links en Safe Attachments om bedreigingen in e-mailcommunicatie te neutraliseren. 

  • Microsoft Defender voor Identity: We monitoren en onderzoeken geavanceerde bedreigingen, gecompromitteerde identiteiten en kwaadaardige insider acties gericht op jouw organisatie. 

 

Regelmatige beveiligingsbeoordelingen 

  • Beveiligingsbeleid: We evalueren en verfijnen voortdurend het beveiligingsbeleid om te voldoen aan de nieuwste beveiligingsnormen en -aanbevelingen van Microsoft. 

  • Beveiligingsscore-analyse: We gebruiken de Secure Score-analysefuncties om de impact van onze acties op de beveiligingspostuur te meten en te verbeteren. 


Training en Bewustwording 

  • E-learning modules: We bieden interactieve e-learning modules aan om medewerkers te trainen in het herkennen en voorkomen van beveiligingsrisico’s. 

  • Simulatie van beveiligingsincidenten: We simuleren beveiligingsincidenten om de reactie van medewerkers te testen en te verbeteren. 

Door de integratie van deze gerichte technische functies, verbeteren we niet alleen de beveiligingshouding van onze klanten, maar zorgen we ook voor naleving van de door Microsoft voorgestelde best practises. Dit leidt tot een veerkrachtige en betrouwbare IT-infrastructuur die jou vertrouwen geeft in de cyberweerbaarheid van jouw organisatie. 


Wil je ook een zo hoog mogelijke Secure Score? Stuur ons een berichtje zodat we eens kunnen sparren over de jouw specifieke quick-wins en mogelijke longterm goals.  


Comments


bottom of page