top of page

De nieuwe Microsoft Planner: de samenvoeging van To do, Tasks & Planner

Onlangs heeft Microsoft de nieuwe Planner gelanceerd waarbij Microsoft To Do, Microsoft Planner, Microsoft Projects en Microsoft Copilot zijn samengevoegd tot één eenvoudige applicatie.  Momenteel is de app al beschikbaar in Preview en zal op korte termijn voor iedereen beschikbaar zijn. Lees in onze blog de voordelen van deze alles-in-één app.
Wat is Microsoft Planner? 

Microsoft Planner is een hulpmiddel waarmee je taken en plannen kunt beheren. Het is een eenvoudige en visuele manier om taken te organiseren, te prioriteren en te toewijzen aan teamleden. Met de nieuwe Planner-app kunnen gebruikers hun taken en plannen op één plek beheren, waardoor het gemakkelijker wordt om projecten te volgen en te beheren. 


 De nieuwe Microsoft Planner is een geweldige manier om al je taken en plannen te beheren in één plek, of je nu werkt aan individuele plannen, teaminitiatieven of grotere projecten die zijn afgestemd op doelen en strategische doelstellingen. De nieuwe Planner schaalt gemakkelijk van eenvoudig taakbeheer tot enterprise projectbeheer, waardoor iedereen zijn werk kan beheren in één plek en zakelijke resultaten kan versnellen. 


Een mooie toevoeging van Microsoft in de nieuwe Planner app is de integratie van Microsoft Copilot, een AI-gedreven assistent die je helpt bij het plannen van taken en projecten met behulp van natuurlijke taal. Je kunt bijvoorbeeld Copilot vragen om een taak toe te voegen, een deadline in te stellen, een herinnering te sturen of een update te geven over de voortgang van je plan. Copilot leert van je gedrag en voorkeuren en geeft je slimme suggesties om je werk efficiënter te maken. Onderstaand een aantal concrete voorbeelden. 

  

Wat kun je allemaal met de nieuwe Planner?

De nieuwe Planner is simpel. Vind de taken die je nodig hebt, precies wanneer je ze nodig hebt. Beheer al je taken, takenlijsten, plannen en projecten in Microsoft 365-toepassingen in één eenvoudige, vertrouwde ervaring.


De nieuwe Planner is flexibel. Werk zoals u en uw teams dat willen, van individueel taakbeheer tot initiatieven voor grote teams. Kies uit een reeks sjablonen, weergaven en benaderingen, waaronder lijsten, borden, tijdlijnen en sprints om uw plan te personaliseren. Functies zoals flexibele sprintplanning, teamwerklast, afstemming van doelen, aangepaste velden en taakgeschiedenis die u vandaag gebruikt en waar u van houdt in de webversie van Project, zijn beschikbaar in de nieuwe Planner-ervaring.


De nieuwe Planner is schaalbaar. Krijg een totaalbeeld van alle initiatieven. U kunt de nieuwe Planner configureren, uitbreiden en automatiseren (met of zonder code) om aan de veranderende behoeften van uw organisatie te voldoen. De nieuwe Planner is gebouwd op Microsoft Power Platform en maakt aangepaste rapportage mogelijk via Microsoft Power BI en configureerbare workflows via Microsoft Power Automate.


De nieuwe Planner is intelligent. Versnel resultaten met AI. Door middel van eenvoudige, natuurlijke taalprompts helpt Copilot in Planner (beschikbaar in het voorjaar van 2024) u bij het genereren van nieuwe plannen, het stellen van doelen, het volgen van de status en het reageren op veranderingen naarmate projecten zich ontwikkelen. Copilot biedt ondersteuning voor u en uw team, waardoor werk- en projectbeheer sneller en gemakkelijker dan ooit wordt.


Aan de slag

De app is momenteel in Preview beschikbaar binnen de Teams app, en zal later ook beschikbaar worden gesteld als webversie. Wil je al gebruik maken van de functionaliteiten?


👉 Zorg dat je public preview hebt geactiveerd in Teams 

👉 Zorg voor een Microsoft licentie incl. Planner (alle Business & Enterprise basisplannen)

👉 Aan de slag met premium features? Dan heb je een Project licentie nodig.


Comments


bottom of page